tiistai 25. maaliskuuta 2014

Yllättävä kanssakärsijä..

Varoitus, tämä teksti sisältää kristillistä sisältöä ;)

Oon lukenut  Timothy Kellerin kirjaa Mihin Jumalaa tarvitaan? Se on tosi hyvä pohdiskelua herättävä teos. Tartuin kirjaan, koska myönnän, itsellä on ollut välillä vaikeaa uskoa Jumalaan kaiken kärsimäni keskellä. Mutta aina olen palannut siihen, että kyllä..Häneen ja Hänen rakkauteensa minä uskon.

Yksi pointti kirjan alussa kuitenkin sai mun sydämen ihan sulamaan:

"Jos uskomme kristinuskon opetukseen, että Jeesus on Jumala ja että hän meni ristille, saamme syvää lohtua ja voimaa kohdata maanpäällisen elämän julmat tosiasiat. Voimme tietää, että Jumala todellakin on IMMANUEL - Jumala meidän kanssamme - jopa pahimmissa kärsimyksissä.  Jeesus koki sijaiskärsijänä sen loputtoman eron Jumalasta, jonka ihmissuku on ansainnut. Jeesus oli saanut Isän ääretöntä rakkautta kautta koko ikuisuuden. Jeesuksen kärsimyksen on täytynyt olla sietämätöntä. Hänet leikattiin irti Isästä. Hylkäämistä koskeva huuto ristillä - Jumalani Jumalani miksi minut hylkäsit? on syvästi suhteeseen liittyvä ilmaus. Huudossa on säälimätöntä aitoutta. Maailmanuskonnoista ainoana kristinusko julistaa, että Jumala tuli ihmiseksi ainoastaan ja täydesti Jeesuksessa Kristuksessa ja tuntee siksi omakohtaisesti epätoivon, torjutuksi tulemisen, yksinäisyysen, köyhyyden, menetyksen, kidutuksen ja vankeuden. "



Ristillä hän meni edemmäs pahintakin inhimillistä kärsimystä ja koko kosmista torjutuksi tulemista ja tuskaa, jotka ylittävät meidän kokemamme yhtä ehdottomasti kuin hänen tietonsa ja voimansa ylittävät meidän tietomme ja voimamme. Kuollessaan Jumala kärsii rakkaudessa ja samastuu siten ihmisten ja Jumalan hylkäämiin. Miksi hän tekee niin? Raamattu sanoo, että Jeesus tuli pelastustehtävään luomakunnan tähden. Hänen oli maksettava synneistämme, jotta hän eräänä päivänä voi lopettaa pahuuden ja kärsimyksen lopettamatta meitä."

Niin..ja siis Jeesushan nousi ylös kuolleista, eikä jäänyt sinne ristille. Toivoa!

"Miksi Jumala sallii kärsimyksen?" "Miksi hän sallii pahuuden jatkua?". Jos katsomme Jeesuksen ristiä, emme vieläkään tiedä mikä vastaus on. Nyt tiedämme kuitenkin, mikä vastaus ei ole. Se ei voi olla, ettei hän rakasta meitä. Se ei voi olla, ettei hän ole välinpitämätön tai vapaa meidän tilastamme."

Taidan rakastaa tätä Jumalaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.